Assalammualaikum w.b.t.
Leceh kan kalau masak sambal atau goreng ikan yang jenis meletup-letup ni. Habis tepercik merata sambal dengan minyak. Sakan juga la nak mengelap lepas tu. Sebelum ni Oked guna periuk yang dalam untuk menumis sambal dan bertutup.. tapi jenuhlah dok buka tutup periuk tu dan nanti akan menitik wap air ke dalam minyak.
Bagi Oked, kaedah yang di kongsi sahabat kita ni sangat praktikal.
PERKONGSIAN DARI FB
Oked dah beli dan dah guna. Memang syiok pakai mende ni. Cuma tang nak membasuh penapis ni jelah kena pakai sabun buih lebih-lebih. Ade tak geng acik penapis macam Oked?
OKed!
menarik tuh... boleh di cuba nanti
ReplyDeletecari cepat
Deleteokay dah ada penapis ni tapi saiz kecik pula. kena beli saiz besar ni baru boleh guna kat kuali besar. Boleh cuba nanti. tq share :)
ReplyDeletedah jumpa?
Delete